Sledujte nás:

Hamburská vepřová kýta

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián

Energetická hodnota celkem: 1782 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuku se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, kořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme. Zbylou dávku šunky a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku. Při podávání na povrchu masa dáváme podušenou šunku s okurkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 05. 2012 14:16
Napište komentář...

Naši partneři